Патріарх Московський і всієї Русі Кирил має намір здійснити паломницький візит по святих місцях в Ізраїлі, Палестині та Йорданії, повідомляє ІТАР-ТАРС.

- Цей візит в низці відвідування помісних православних церков відрізняється особливим характером паломництва, дотику до витоків християнської віри, - зазначив заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського патріархату протоієрей Микола Балашов.

Планується, що патріарх Кирил разом з Патріархом Єрусалима і всієї Палестини Феофілом III проведуть нічну літургію біля Гробу Господнього, а також відвідає місця, де відбувалися описані в Євангелії події. Крім того, предстоятель Руської православної церкви має намір разом з прочанами з різних країн пройти хресним шляхом Спасителя.

Відео дня

У ході візиту на Святу землю патріарх відвідає храми і монастирі Руської духовної місії в Єрусалимі, заснованої більше півтора століть назад. У роському Горненському монастирі патріарх здійснить Велике освячення храму, закладеного ще до революції, але побудованого в останні роки.

Патріарх Кирил зустрінеться з керівництвом Ізраїлю, Палестинської автономії і Королівства Йорданія. Він відвідає меморіал, що увічнює пам`ять євреїв - жертв нацизму «Яд ва-Шем».

За традицією новообраний патріарх виконує так звані мирні візити глав інших помісних православних церков світу. Предстоятель РПЦ вже встиг відвідати Туреччину, Єгипет, Сирію, Ліван, Болгарію, Польщу і Кіпр. У вересні цього року патріарх Кирил також відвідав Японію.