Перша група православних паломників, що здійснюють подорож по Йорданії, зупинилася в нещодавно відкритому страннопріїмному будинку на місці Хрещення Господнього.
Руське подвор`є розташовується всього в декількох метрах від річки Йордан, де був хрещений Спаситель. Паломницький центр включає в себе комфортабельний готель, розрахований на 80 місць, трапезну на 60 місць, будинок прийому почесних гостей. Передбачений окремий спуск до Йордану, повідомляє сайт Руської духовної місії.
На території паломницького центру влаштовано каплицю. Для духовного окормлення груп, що подорожують без священнослужителя, в центр призначений священик з Руської духовної місії ієромонах Кипріян (Сафронов).
У червні цього року президент Росії Володимир Путін взяв участь у відкритті цього центру. Виступаючи на церемонії, він подякував королю Йорданії Абдаллі II за підтримку проекту.
"Йорданські друзі зробили все можливе, щоб наші майстри звели тут подвор`є, і ми знаємо, наскільки це важливо для тисяч паломників, які щороку приїжджають сюди", - сказав В.Путін.
У свою чергу радник короля з релігійних питань принц Газі бін Мухаммед повідомив, що це місце буде залучати ще більше туристів до Йорданії, а туризм становить 12% ВВП країни.
"Крім того, прочани з Росії, на відміну від паломників із Заходу, дуже витривалі, і на них можна покластися. Вони не відміняють свої путівки сюди, якщо є якась криза, якщо є якісь драматичні події в Іраку, Палестині або інших країнах ", - сказав принц.
Він додав, що з відкриттям будинку Йорданія готова приймати від 500 до 2000 паломників з Росії щомісяця.
Земельна ділянка на території релігійно-археологічного заповідника "Місце хрещення Ісуса Христа" площею один гектар була передана Росії за ініціативою короля Йорданії 4 липня 2006. Ця земля за йорданським законодавством вважається "вакуфною землею", призначеною для використання виключно в релігійних цілях і звільнена від будь-яких податків.
У 2007 році Росія прийняла рішення будувати тут для прочан будинок Руської церкви для розміщення паломників. З цією метою керуючий справами президента і Московський Патріархат підписали 13 липня 2007 року з ВАТ "Стройтрансгаз" угоду про співпрацю, на підставі якої компанія приступила до будівництва комплексу будинку.
Комплекс будівель включає в себе готель для паломників, внутрішній храм, трапезну, будинок прийому почесних гостей, інженерні споруди. Загальна площа будинку для прочан становить 8500 кв. метрів.
Седмиця.