У резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Свято-Пантелеймонівському монастирі (у Феофанії) 31 жовтня відбулася нарада з питань релігійної освіти в Українській Православній Церкві під головуванням Митрополита Київського і всієї України Володимира.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, на засіданні розглядалися питання, пов’язані із релігійною освітою в Україні, координацією конференцій та освітніх заходів, що проводяться під егідою Української Православної Церкви, питання визнання державними установами дипломів духовних навчальних закладів на території України.

За підсумками засідання прийняли розглядати Духовні навчальні заклади, а саме – Київську Духовну Академію, Ужгородську Українську Богословську Академію, духовні семінарії, духовні училища, регентські відділення, як філіали Духовних семінарій, а також богословсько-катехизаторські курси, як такі що відносяться до компетенції (координації) Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви.

Відео дня

Також вирішили питання релігійного виховання у дошкільних навчальних закладах, викладання предметів духовно-морального змісту в середніх загальноосвітніх навчальних закладах (всіх форм власності), а також питання підготовки педагогічних кадрів зі ступенями бакалавра та магістра у вищій школі віднести до компетенції (координації) Синодального відділу релігійної освіти, місіонерства і катехизації УПЦ.

Водночас постановили важати корисним і важливим для Церкви прийняття позитивного рішення щодо визнання державними установами дипломів випускників духовних навчальних закладів на території України.

Крім того, вирішили підтримати пропозицію Митрополита Київського і всієї України Володимира зібрати найближчого часу засідання для розгляду питання щодо координації Всеукраїнських конференцій та інших заходів, задля більш плідної роботи Синодальних відділів та інших церковних установ, що ведуть діяльність у цьому напрямку.