У Києві на Володимирській гірці біля пам`ятника Святому Рівноапостольному Князю Володимиру відбувся урочистий молебень на честь Дня хрещення Київської Русі.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, молебень очолив предстоятель Руської православної церкви патріарх Московський і всієї Русі Кирил. Йому послужили представники помісних церков і єпископат УПЦ.
У молебні взяли участь радник президента Ганна Герман, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, міністр юстиції Олександр Лавринович та інші.
Віруючі зустріли предстоятеля РПЦ вітальними вигуками: «Наш патриарх - Кирилл!».
Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Володимир на молебні не був присутній.
Напередодні молебня голова Синодного інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко у коментарі журналістам повідомив про те, що стан здоров`я митрополита Володимира дозволяє йому взяти участь у молебні на Володимирській гірці, при цьому додавши, що ”Блаженнійший сам вирішить, чи буде він присутній на молебні чи ні”.
”У цей час до Києва приїздять численні гості Блаженнійшого. Можливо в нього в цей час будуть зустрічі”, - сказав протоієрей Георгій Коваленко.
Разом з тим прес-секретар глави УПЦ зазначив, що митрополит Володимир буде сьогодні в палаці «Україна» о 15.00 на урочистій академії з нагоди 20-річчя свого Предстоятельського служіння.
Також він нагадав, що завтра, 28 липня, в день хрещення Русі, на Соборній площі Києво-Печерської лаври відбудеться святкова Божественна літургія, яку очолять святійший патріарх Кирил і Блаженнійший митрополит Володимир. Богослужіння розпочнеться о 9.00.