Голова патріаршої прес-служби диякон Олександр Волков висловив жаль у зв`язку з акцією активістки організації "Femen" на церемонії зустрічі патріарха Кирила в аеропорту Києва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це О.Волков сказав у коментарі журналістам. "Дуже сумно, що візит патріарха Кирила в Україну люди намагаються затьмарити подібного роду витівками", - сказав він.

За словами О.Волкова, Церква завжди стикалася з нападками і озлобленням, і "це свідчить про те, що дуже багато хто розуміє, що візит патріарха Кирила в Україну є подією величезного масштабу й істотної значущості".

Відео дня

"При цьому подібного роду інциденти жодним чином не накладають тінь на візит предстоятеля, а лише говорять про дуже глибоку духовну кризу в певних шарах суспільства", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, в аеропорту «Бориспіль» активістка Femen із вигуками «Изыди вон!» вибігла з групи журналістів, скинула одяг і кинулася до предстоятеля РПЦ, Патріарха Кирила. Її зупинила служба охорони і силоміць потягла до приміщення аеропорту. На спині у дівчини було написано «Kill Kiril».

Довідка УНІАН: глава РПЦ, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув в Україну з триденним візитом. Приїзд Патріарха приурочений до 20-річчя предстоятельского служіння глави Української православної церкви Московського патріархату, Митрополита Київського і всієї України Володимира і до дня хрещення Київської Русі.