Митрополит УПЦ (МП) і намісник Києво-Печерської Лаври Павел, в крові якого було виявлено важкі метали - миш`як і ртуть, не підозрює нікого у замаху на власне життя. Більше того, владика стверджує, що у нього немає ворогів, а у вчиненому бачить Господній промисел, який вже не вперше його рятує від смерті.

Коментар Митрополита Павла, розміщений на сайті Києво-Печерської лаври:

«Дорогі брати і сестри! Дякую всім вам за молитви і переживання про стан мого здоров`я, яке за останній місяць дійсно погіршилося у зв`язку з тим, що в моєму організмі, в результаті проведених обстежень, були виявлені важкі метали - миш`як і ртуть. Я нікого не підозрюю у вчиненому, і не маю наміру приймати яких-небудь надзвичайних заходів. Тим, що сталося, Господь показав, що в немочі людській виповнюється сила Божа. Якщо подивитися з духовної точки зору, Господь вже не вперше показав на мені Свій Промисел і Свою волю - я залишився в живих під час пожежі в Московській духовній семінарії в 1986 році, коли загинули п`ятеро людей, з якими ми жили в кімнаті, і сьогодні на мені виповнилося слова: «... і коли що смертельне вип’ють, не зашкодить їм» (Мк.16: 18).

Відео дня

Якщо доведеться постати перед Господом - я не боюся, тому що у мене немає і не буде ворогів, а хто це зробив - Бог їм суддя. Ми повинні розуміти: як би ми не намагалися вберегти себе від чого-небудь, буде так, як хоче Господь. Якщо Богу угодно, щоб я був живий, - так і буде: «Допомога моя від Господа, що створив небо і землю» (Пс. 120:2). Потрібно молитися, знаменувати себе і їжу хресним знаменням і сподіватися на те, що на все в нашому житті воля Божа».