Прес-служба Московської патріархії засудила присудження "Срібної калоші" патріарху Московському і всієї Русі Кирилу і назвала цей крок образливим блазнюванням, а також засумнівалася в інтелекті Ксенії Собчак.

Диякон Олександр Волков, керівник прес-служби патріарха, сказав агентству "Інтерфакс", що блазнювання у вигляді присудження очільнику церкви "Срібної калоші" свідчить про низький рівень інтелектуального розвитку ініціаторів цієї акції.

 

Відео дня

Він сказав також, що церква добре знайома з негативним поглядом ведучї церемонії вручення "Срібної калоші" Ксенії Собчак на патріарха Кирила, і порівняв її з "безбожниками 20-х років ХХ століття".

Протоієрей Всеволод Чаплін, голова Синодального відділу по взаємодії Церкви і суспільства Московського Патріархату, в свою чергу, заявив, що присудження премії стало навмисною образою патріарха, яка не могла не образити також всіх православних, повідомляє РБК.

Нагадаємо, патріарх Кирил був визнаний переможцем у номінації "Руки по лікоть в чудеса". Скандал, на який натякає ця премія, вибухнув після того, як на офіційному сайті РПЦ з`явилася фотографія, знята на зустрічі патріарха Кирила з міністром юстиції Олександром Коноваловим. На знімку дорогий годинник марки Breguet на руці глави РПЦ був заретушований, проте його відображення залишилося на лакованій стільниці.