Священик-мандрівник із Запорізької єпархії УПЦ отець Федір Конюхов після недавнього смертельно небезпечного штурму Евересту відправляється в нову масштабну подорож.

"Десять років тому я перейшов на весловому човні Атлантичний океан. І з тих пір мене мучила совість, адже треба ще й Тихий перейти. Але Атлантика – це три тисячі миль, а Тихий – вісім. Потрібний інший човен, більший і потужніший. Я розповів про свою мрію друзям з Челябінської області, і вони підтримали мене", – сказав о Федір, слова якого наводить в челябінський випуск газети" Комсомольская правда".

Він має намір вийти з Чилі і через 160-180 днів прибути до Австралії."Такого ще ніхто не робив, на шляху лежатиме тисяча островів, і завжди буде спокуса зупинитися і зійти на сушу. У морі думати ніколи, тактика така, що потрібно постійно гребти. Тому-то я написав дуже короткий щоденник під час переходу через Атлантику. А в нову подорож, крім запасу їжі та опріснювача води, який працює від сонячних батарей, я візьму з собою Євангеліє і вудки. Порибалити завжди приємно і корисно", – зазначив священик.

Відео дня

РІСУ