Предстоятель Української православної церкви митрополит Володимир (Сабодан) заявляє, що 20-річна діяльність церкви під його керівництвом була спрямована на підвищення духовності у суспільстві.
Як передає кореспондент УНІАН, про це митрополит Володимир заявив вчора журналістам перед відкриттям у Києві міжнародної науково-практичної конференції ”Українська православна церква на межі тисячоліть”, присвяченої 20-річчю предстоятельського служіння митрополита Володимира.
”За ці 20 років наша церква не розлучалася з нашим народом, сповідуючи принципи церкви - духовний розвиток народу. І за це треба хвалити Бога. Я радію цьому і всіх вітаю”, - сказав митрополит Володимир.
Відповідаючи на запитання журналістів про стан свого здоров`я, митрополит зазначив, що почувається добре. ”Хорошо. Я радію весні, літу. Хочу побажати всім вічного літа в серцях і душах, а також в трудах і подвигах”, - додав він.
Як повідомляв УНІАН, в Україні проходить низка заходів, присвячених 20-річчю предстоятельського служіння митрополита Володимира (Сабодана), якого було обрано керівником УПЦ МП на Архієрейському соборі УПЦ 27-28 травня 1992 року у Харкові в архієрейській резиденції на території Покровського монастиря. Собор був скликаний митрополитом Харківським і Богодухівським Никодимом (Руснаком). Архієреї, які брали участь у соборі, висловили недовіру митрополиту Філарету (Денисенку) і звільнили його від Київської кафедри та посади першоієрарха УПЦ.