Предстоятель  Руської православної церкви патріарх Кирил 26-28 липня братиме участь у заходах до 20-річчя предстоятельського служіння митрополита Володимира на київській кафедрі Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова відділу зовнішньоцерковних зв`язків УПЦ МП митрополит Іларіон вчора журналістам.
”Остаточно програму візиту ще не сформовано, але, як звичайно, святіший патріарх приїздить на день пам`яті хрестителя Русі Святого апостольного князя Володимира і, звичайно, на святкування 20-річчя перебування блаженнійшого на київській кафедрі”, - сказав митрополит Іларіон.
У свою чергу, прес-секретар глави УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко наголосив на традиційності таких візитів патріарха Кирила в Україну. ”Але цього року до традиційного візиту до дня пам`яті рівноапостольного князя Володимира додається участь у святкуванні 20-річчя предстоятельства митрополита Володимира”, - сказав він.
”Головними подіями візиту патріарха Кирила будуть, як зазвичай, богослужіння - на Володимирській гірці та у Києво-Печерській Лаврі. Зараз програма узгоджується, є пропозиції щодо зустрічей. За 2-3 тижні до візиту буде офіційно оприлюднено програму”, - уточнив Г.Коваленко.