10-13 травня у Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбулися урочистості, з нагоди 10-ої річниці канонізації преподобного Амфілохія Почаївського.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, у ювілейних заходах взяли участь архієреї, священнослужителі та численні паломники з України і Росії.

11 травня відбулося освячення пам’ятного хреста на честь 10-річчя прославлення преподобного Амфілохія, що був встановлений біля Свято-Троїцького собору. Освячення звершили митрополити — Сімферопольський і Кримський Лазар, Тверський і Кашинський Віктор, Миколаївський і Вознесенський Питирим, Почаївський Володимир та архієпископ Львівський і Галицький Августин.

Відео дня

Того ж дня у Свято-Троїцькому соборі Лаври пройшла конференція «Преподобний Амфілохій – новий чудотворець Волинської землі». Зокрема, у роботі конференції взяли ті, хто безпосередньо спілкувався з преподобним за його життя.

По завершенні конференції в Успенському соборі була відслужена святкова Всенічна з читанням акафісту прп. Амфілохію.

12 травня в Успенському соборі Божественну літургію звершили постійні члени Священного Синоду УПЦ — намісник Києво-Печерської Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, Керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, Голова ВЗЦЗ УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, а також митрополити — Тверський і Кашинський Віктор, Тернопільський і Кременецький Сергій, Черкаський і Канівський Софроній, Миколаївський і Вознесенський Питирим, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Почаївський, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври Володимир та інші ієрархи.

Після Літургії відбувся молебень та урочистий хресний хід з мощами преподобного Амфілохія.