Завтра з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира у м. Балаклава, АР Крим (Сімферопольська єпархія), розпочне свою роботу ІІІ Всеукраїнська конференція голів єпархіальних молодіжних відділів. На синодальні збори, що триватимуть до 18 травня, запрошено священнослужителів і мирян, які відповідають за роботу з молоддю в єпархіях Української Православної Церкви, а також представників православних молодіжних громадських організацій і братств.

Під час форуму заплановано зокрема обговорення підсумків діяльності Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю за минулі з попередньої конференції місяці (вересень 2011 — травень 2012). Планується представити нові проекти відділу — кампанію з профілактики наркоманії «Жити здорово!», виїзні молодіжні форуми в регіонах, інтернет-сайт тощо. З презентацією своєї діяльності виступатимуть координатори проектів, що діють під егідою Синодального відділу, а також представники єпархіальних молодіжних відділів і рухів у регіонах.

***

Відео дня

Проведення регулярних всеукраїнських синодальних зборів по роботі з молоддю було започатковано Синодальним молодіжним відділом у 2011 році.

І Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних молодіжних відділів відбулася з 11 по 13 травня в Київській єпархії в с. Войкове Згурівського району Київської області і зібрала представників 42 єпархій Української Православної Церкви

Другий форум відбувся з 26 по 29 вересня 2011 року в м. Балаклава АР Крим. Майже вдвічі зросла кількість учасників, участь у конференції взяли представники Білоруської Православної Церкви.