Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Володимир 12 травня в своїй резиденції в Свято-Пантелеймонівському монастирі (Феофанія) нагородив музикантів Олега Карамазова (група «Брати Карамазови») та Юрія Шевчука (гурт «ДДТ») орденами Української Православної Церкви святого апостола Андрія Первозванного.

Музиканти відомі своєю громадською діяльністю, спрямованою на підтримку духовних зв`язків між Україною, Росією та Білоруссю.

Відео дня

Як повідомили УНІАН у Синодальному інформаційно-просвітницькому відділі Української Православної Церкви, напередодні митрополит Володимир привітав Олега Карамазова з 50-річчям.

Блаженніший відзначив ініціативу лідера гурту «Брати Карамазови» в організації концертів сучасної музики, присвячених ювілею Хрещення Русі, що стали вже традиційними і щороку збирають тисячі молодих людей на Співочому полі в Києві.

«Багато років свого життя Ви самовіддано, через сучасне мистецтво несете істини Православної віри, вкладаючи їх в серце молоді через Вашу творчість», - підкреслив у своєму привітанні митрополит Володимир.