У ході щотижневого опитування фахівці Фонду «Громадська думка» з`ясували, що 64 відсотки росіян довіряють Руській Православній Церкві, більше половини (56 відсотків) ставляться з довірою до Патріарха Кирила, повідомляє ПРАВМИР.

Переважна більшість респондентів - 73 відсотка всіх опитаних - вважають, що сьогодні Руська Православна Церква відіграє позитивну роль у суспільному житті країни, і тільки 2 відсотки стверджують зворотне.

На питання, чи зустрічали ви останнім часом у засобах масової інформації критику, або негативну інформацію про Руську Православну Церкву, 76 відсотків громадян відповіли негативно. А з 19-ти відсотків, помітивших такі публікації, 8 відсотків вважають, що ЗМІ об`єктивно викладають факти, та майже стільки ж (6 відсотків) упевнені - що це спланована кампанія.

Відео дня

Цікаво, що серед опитуваних виявилося 68 відсотків православних, 6 відсотків мусульман, по 1 відсоток на різні християнські конфесії та інші релігії, та 20 відсотків невіруючих. Причому серед позицінуючих себе з православними лише 4 відсотки строго й неухильно дотримуються основних приписів Церкви.

Опитування проводилося 28-29 квітня в 43 суб`єктах Російської Федерації, 100 населених пунктах, питання були задані 1500 респондентам.