Дніпропетровськ стрясають вибухи – протягом дня, 27 квітня, чотири пристрої один за одним вибухнули в громадських місцях міста. Як повідомляє Міністерство надзвичайних ситуацій України, постраждало 27 осіб, у тому числі 9 дітей.

На місці події працюють вибухотехніки МВС України, співробітники СБУ та МНС.

Міністерство надзвичайних ситуацій класифікувало цю ситуацію як надзвичайну, прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу за статтею «Теракт». Причини з`ясовуються.

Відео дня

Коментуючи інформацію про вибухи в Дніпропетровську, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій КОВАЛЕНКО заявив:

«Тероризм і теракти засуджуються всіма традиційними релігіями світу. І для християн, і для мусульман, і для юдеїв є актуальною старозавітна заповідь «Не вбий». Терорист свідомо порушує цю заповідь і кидає виклик не тільки державі чи суспільству, але й Богові.

Церква закликає всіх віруючих до молитви за скоріше одужання постраждалих, а також за припинення терактів і розкаяння організаторів і виконавців вибухів у Дніпропетровську. Одночасно ми молимося, щоб держава гідно виконала свою функцію забезпечення безпеки своїх громадян».

Православіє в Україні