Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав священиків не брати участі в ток-шоу і приймати рішення, керуючись молитвою і духовним досвідом, а не кількістю "лайків" під постами в інтернеті, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на сайт Московського патріархату.

Раніше патріарх уже закликав священнослужителів з обачністю брати участь в дискусіях в мережевих спільнотах, оскільки "необережні, а деколи епатуючі висловлювання окремих кліриків" кидають тінь на всю Церкву.

"Я закликаю священиків не брати участі в ток-шоу. Часто невідомо, заради чого туди йдуть - заради того, щоб захистити людину або ідею, або ж себе пропіарити, або когось там перемогти і на лопатки покласти. Це не наш стиль, це не наше слово. У нас є миряни, які можуть, якщо побажають, брати участь в ток-шоу, не піддаючи Церкву осуду, але захищаючи християнську моральну позицію. Тому що піти повністю зі сфери суспільної теледискусії було б невірно ", - цитує сайт слова патріарха .

Відео дня

Предстоятель РПЦ також вважає, що "поверхові люди, в тому числі, на жаль, і деякі, що в рясах" при оцінці реалій нерідко "схиляються до скоростиглих і найчастіше помилкових суджень" і перестають керуватися молитвою і духовним досвідом.

"Наше завадчння полягає в тому, щоб ніколи не зрадити ні Христа, ні ту справу, яку Він нам доручив. Тому для нас головним є не громадська думка, не позитивні чи негативні відгуки про нас, не кількість" лайків" в тих чи інших інтернетівських постах, а те, що Бог відкриває нам в молитві і в духовному досвіді ", - переконаний патріарх Кирил.