Сьогодні, у Фомину Неділю, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив Божественну літургію у храмі преподобних Антонія та Феодосія Печерських Святої Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє сайт Українська Православна Церква .

Його Блаженству співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова ВЗЦЗ УПЦ, ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи – Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеімон, а також духовенство монастиря у священному сані.

Під час Малого входу Блаженніший Митрополит Володимир з нагоди 20-річчя Предстоятельського служіння Українській Православній Церкві на Кафедрі Київських Митрополитів та на увагу до церковних заслуг возвів у сан архієпископа єпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима.

Відео дня

За богослужінням відбувся чин причислення до лику місцевошанованих святих Київської єпархії схіархієпископа Антонія (Абашидзе) (+1942). Після того, як архієпископ Олександр зачитав рішення Священного Синоду УПЦ від 14 червня 2011 року (журнал № 21) про внесення схіархієпископа Антонія у святці нашої Церкви, а архієпископ Антоній ознайомив духовенство та вірних із житієм святого, на середину храму було винесено його іконописне зображення, після чого Блаженніший Владика, архіпастирі, духовенство й миряни вклонилися мощам новопрославленого святого.