Сьогодні Патріарх Кирил очолить молебень на захист віри, зневажених святинь, Церкви та її доброго імені та звершить Божественну літургію в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя, повідомляє офіційний сайт Московського Патріархату.

Перед початком молебню, який очолить Святіший Патріарх Кирил у співслужінні архіпастирів і духовенства, з Храму Христа Спасителя хресним ходом будуть винесені ковчег із часткою Ризи Господньої і Цвяхом від Хреста Господнього, а також святині, які зазнали осквернення: поклінний хрест з Покровського кафедрального собору м. Невинномиська Ставропольського краю, ікона з храму Прокопія Праведного м. Великого Устюга Вологодської області та Казанська ікона Божої Матері з храму Георгія Побідоносця м. Великого Устюга, простріляна кулями на початку 20-х років XX століття.

Божественна літургія та молебень транслюватимуться на численних екранах, встановлених перед Храмом Христа Спасителя.

Відео дня

Також молебні відбуватимуться у всіх кафедральних соборах єпархій Руської Православної Церкви на території Російської Федерації.

Із закликом здійснити молебні на захист віри й зневажених святинь звернулася 3 квітня 2012 року Вища Церковна Рада Руської Православної Церкви.