Провідною темою V Фестивалю ЗМІ православних, що відбудеться з 7 по 12 травня 2012 року в Донецькій єпархії, визначено «Участь єпархіальних ЗМІ у загальноцерковних інформаційних проектах», повідомляє Православіє в Україні.

Ювілейний фестиваль цього року зустрічатиме учасників особливою програмою: актуальні робочі зустрічі, майстер-класи за напрямками (теле-, радіо, преса, інтернет, прес-служби), круглий стіл на тему «Священик в Інтернеті та на екрані», семінар-практикум з питань особливостей роботи нішевих та корпоративних ЗМІ, а також традиційна фестивальна частина з парадом презентацій нових проектів та сміливих творчих рішень, утілених протягом року. До речі, робочі засідання та круглі столи проходитимуть цього разу в монастирях Донецької єпархії.

У програмі фестивалю заплановано паломництво до святинь Донбасу — Успенська Святогірська Лавра, Миколо-Василівський монастир у с. Микільське, храми м. Донецька та Макіївки, а також неформальне спілкування з митрополитом Донецьким і Маріупольським Іларіоном та вікаріями Донецької єпархії — архієпископом Святогірським Арсенієм та єпископом Макіївським Варнавою.

Відео дня