Сьогодні в четвер Світлої седмиці, патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив чин малого освячення Кронштадтського Морського собору в ім`я святителя Миколая Чудотворця, а потім очолив у храмі я Божественної літургії, повідомляє Прес-служба патріарха Московського і всієї Русі.

До візиту Його Святості були відтворені унікальні інтер`єри Миколаївського Морського собору, а також виготовлені за первинними ескізами богослужбові предмети — кадила, дарохранильниці, євхаристичне начиння, напрестольне Євангеліє, що використовувалися за патріаршим богослужінням.

Храм не зміг вмістити всіх бажаючих, і для численних жителів Кронштадта та військових моряків богослужіння транслювалося на екранах, встановлених на Якірній площі поблизу собору.

Відео дня

Після закінчення Літургії патріарх Кирил звернувся до віруючих із Первосвятительським словом, а потім вручив високі церковні нагороди ряду осіб, що особливо потрудилися в справі відтворення храму військово-морської слави.
У дар Миколаївському собору предстоятель Руської Церкви передав ікону «Хрещення Русі».

З благословення Його Святості богослужіння в соборі відбуватимуться щотижня, повне освячення Миколаївського Морського собору планується здійснити в 2013 році — до 100-річчя від дня першого освячення храму.

У цей же день Святіший Владика вилетів із Санкт-Петербурга до Москви.