У столиці Лівії, м. Тріполі, наші співвітчизники та православні інших національностей відсвяткували Воскресіння Христове у храмі св. Андрія Первозванного, що знаходиться на території Посольства України. Богослужіння звершив співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Захарій КЕРСТЮК, повідомляє сайт Українська Православна Церква.

До останнього моменту не було відомо, чи надасть лівійська влада дозвіл на звершення богослужінь. Для того щоб взяти участь у пасхальному богослужінні, люди приїхали до українського Посольства ще звечора, до початку комендантського часу, а саме до 22:00.

В нічному богослужінні взяли участь 63 вірних. Вночі вітання “Христос воскрес!” лунали під супровід автоматних черг, які часто переривали нічний спокій столиці Лівії.

Відео дня

В сам День Воскресіння Христового, після завершення комендантського часу, посвятити паски та поспілкуватись зі священиком приїхало ще понад 200 чоловік.

Поїздка українського священика до цієї північно-африканської країни організована Відділом зовнішніх церковних зв`язків УПЦ за сприяння ООН.