Патріарх Кирил відзначає, що цього року в останні дні Великого посту та на Пасху було особливо багатолюдно в храмах, що свідчить про те, що народ не піддався на антицерковну кампанію, розв`язану в лютому, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Особливо гостро ми зазнали впливу ворожих сил ззовні в цей Великий піст. Серця багатьох людей були вражені великою скорботою, але дивним чином пройшла в цьому році Пасха Христова. Ніколи ще за всю післяреволюційну історію не було в храмах так багато народу", - сказав предстоятель Церкви в храмі Христа Спасителя.

Про це особисто свідчить масовий приході людей в храм Христа Спасителя на богослужіння Страсного тижня та у Великодню ніч. "Сотні й сотні тисяч людей не тільки брали участь у великодніх богослужіннях, але пройшли в суботу й в неділю через наші храми, - підкреслив він. - Тисячі людей ішли родинами, з дітьми, щоб доторкнутися до святинь, увійти в Божий храм, засвідчити свою участь в пасхальному торжестві та свою приналежність матері - Російській православній церкві".

Відео дня

Патріарх охарактеризував це явище як "наше Воскресіння". "Так Господь веде нас по шляхах життя. Сила Божа сильніше диявольської сили, сила Божа, зберігає чудо віри, незважаючи на всі історичні перипетії двох тисяч років. Ця сила не залишить нас і в нинішніх, непростих умовах життя", - підкреслив предстоятель РПЦ.