У свято Світлого Христового Воскресіння, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав Центр соціальної адаптації «Філімонкі».

Святіший Патріарх Кирил оглянув палати важкохворих інвалідів, після чого в приміщенні їдальні зустрівся з пацієнтами та персоналом центру. Звертаючись до присутніх, Предстоятель, зокрема, сказав:

«Життя включає в себе добро й зло, справедливість і беззаконня, жалість і черствість. Коли нам показують веселе життя по телевізору або в журналах, то це ж не життя. Життя таким не буває. Життя включає в себе, у тому числі, людське страждання й горе. Тому будь-яка людина, якою б вона не була сильною, багатою, благополучною, може відразу стати бідною, хворою, самотньою та нещасною.

Відео дня

Можливо, ви чули про книгу Іова - це частина Біблії, частина Старого Завіту. Він був багатим чоловіком - і відразу все втратив, і диявол його спокушав, але Йов не відрікся від Бога, й Господь йому все повернув. Ось і ви проходите через страждання Іова, і дай Бог, щоб у вашому житті все відновилося. Будь ласка, не втрачайте надії. А надію можна зберегти, коли є віра.

Я хотів прийти сьогодні до вас, разом з вами порадіти святу Святої Пасхи, сказати, що ви потрібні суспільству. Ніколи не думайте, що ви зайві люди, що ви не потрібні. Ви потрібні для того, щоб кожна людина замислювався про життя, про самого себе, про свій шлях, - тому що коли ми дивимося на реальне життя, у нас формується правильне ставлення до самого себе, до ближніх, розвивається почуття милосердя та добра.

Я хотів би кожному з вас вручити подарунок і побажати вам, щоб радість, яку людина відчуває в день Святої Пасхи, перебувала у ваших серцях. Здоров`я вам, миру, благополуччя, міцності сил, а найголовніше - зберігайте надію в серці. Звертайтеся до Бога з молитвою, навіть у самому відчайдушному становищі, бо коли наша віра сильна, серце відкрите до Господа, Він ніколи не відвертається від нас, Він чує нас.

Нехай радість Пасхального дня сьогодні доторкнеться до ваших сердець. Христос воскрес, дорогі мої!».

Потім Святіший Патріарх Кирил благословив хворих і передав їм пасхальні подарунки.

Предстоятель Руської Церкви також подякував співробітникам центру соціальної адаптації за турботу про пацієнтів. «Дай Бог, щоб люди, позбавлені даху над головою, позбавлені здоров`я, позбавлені рідних і близьких, максимально відчували турботу ближніх. Суспільство не може процвітати, якщо воно забуває про людей похилого віку, одиноких та інвалідів. Якщо ми від таких людей відвертаємося, Бог нас карає. А якщо ми дбаємо, піклуємося не за залишковим принципом, а вкладаючи душу, то Бог бачить наші добрі справи», - підкреслив Святіший Владика.

Седмица.Ru