У свято Входу Господня в Єрусалим предстоятель РПЦ звершив Божественну літургію8 квітня 2012 року, в неділю 6-ту Великого посту, ваій, свято Входу Господнього в Єрусалим, патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив Божественну літургію св. Іоанна Златоуста в кафедральному соборному храмі Христа Спасителя.

За Літургією було звершено хіротонію архімандрита Августина (АНІСІМОВА) в єпископа Городецького і Ветлузького.

Його Святості співслужили: митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій; митрополит Нижньогородський і Арзамаський Георгій; духовенство Нижньогородської єпархії та м. Москви.

Відео дня

На богослужінні були присутні: міністр юстиції РФ О.КОНОВАЛОВ; голова Синодального інформаційного відділу В.ЛЕГОЙДА; представники органів державної влади та глави адміністрацій районів Нижньогородської області, на території яких розташовується новостворена Городецька єпархія; представники Нижньогородського державного університету ім.Лобачевського.

На малому вході за ревне служіння Церкві Божій, пастирське піклування та у зв`язку зі святом Святої Пасхи предстоятель Руської Православної Церкви підніс у сан архімандрита ігумена Далмата (ФІЛАТОВА), настоятеля храму Живоначальної Трійці в Карачарові, та ігумена Саву (ТУТУНОВА), настоятеля храму Іллі Пророка в Черкизові. Ряд кліриків м. Москви було возведено в сан протоієрея.

Після закінчення Літургії предстоятель Руської Церкви звернувся зі словом настанови на служіння до єпископа Августина і вручив йому архієрейський жезл. За традицією новорукопокладений єпископ преподав прочанам перше архіпастирське благословення.

Потім патріарх Кирил звернувся до віруючих зі словами проповіді, після чого відбулося урочисте винесення ковчега з часткою Ризи Господньої і Цвяхом від Хреста Господнього з вівтаря на середину храму. Біля ковчега зі святинями предстоятель прочитав коротку молитву.

Завтра, 9 квітня, у Великий понеділок, патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершить Літургію Передосвячених Дарів у Донському ставропігійному монастирі м. Москви. Після закінчення Літургії Святіший Владика відправить молебень на початок мироваріння.

Прес-служба патріарха Московського і всієї Русі