Сьогодні у свято Входу Господнього в Єрусалим, патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив Божественну літургію св. Іоанна Златоуста в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя. Після закінчення богослужіння відбулося урочисте винесення ковчега з часткою Ризи Господньої і Цвяхом від Хреста Господнього з вівтаря, повідомляє прес-служба патріарха Московського і всієї Русі.

Предстоятель Руської Церкви звернувся до присутніх з коротким словом, в якому, зокрема, зазначив:

«Ми знаємо, що не так давно перед саме цими найбільшими святинями світового християнства був здійснений акт блюзнірства, духовного лиходійства. Святині від цього не постраждали, але постраждали люди. Я знаю, як надривається душа нашого народу. Тисячі і тисячі листів звертаються до патріарха. І ось для того, щоб затвердити велич цих святинь - святинь, які торкалися до животворящого тіла Самого Спасителя, святинь, які матеріально брати участь у принесенні кривавої Жертви за гріхи всіх, - сьогодні ми урочисто виносимо їх з вівтаря на середину храму. Нехай ці святині перебувають у храмі цьому наступними днями, включаючи перший день Пасхи. Нехай народ наш притікає до них з великою молитвою про Церкву нашу, про збереження Православ`я, про Вітчизну нашу, про припинення хвилі блюзнірства й богохульства, які вдарили боляче по віруючих серцях».

Відео дня

Патріарх Кирил благословив віруючих ковчегом зі святинями, після чого він був встановлений на середині храму. Святіший Владика звершив у ковчега короткий молебень.

Для молитовного поклоніння віруючих у Храмі Христа Спасителя святині будуть доступні до 16 квітня включно.

Православие и мир