У переддень свята Благовіщення Пресвятої Діви Марії, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир очолив святкову Всеношну в храмі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври преподобних Антонія та Феодосія (Трапезному), повідомляє Оrthodox.ua.

Йому співслужили: намісник монастиря митрополит Вишгородський Павел, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи – Макарівський Іларій та Васильківський Пантелеімон.

За богослужінням, Блаженніший Владика привітав паству зі святом Благовіщення та подякував за молитви, які підносили за його одужання.

Відео дня

“Все зробив Господь для нашого спасіння, — зі словом проповіді звернувся Блаженніший Владика. — Він обрав із цього грішного світу Отроковицю Марію, яка стала Його Матір`ю. І ми ублажаємо Бога, Його Пречисту Матір, покладаючи надію на святих угодників. Я сердечно приношу подяку вам за ваші молитви, які ви підносили під час мого захворювання. Нехай Господь вам воздасть Своєю милістю й Своїми щедротами!”

Сьогодні Митрополит Володимир звершить Божественну літургію у Свято-Покровському жіночому монастирі м. Києва.