Согодні голова Синодального відділу із взаємин Церкви й суспільства протоієрей Всеволод ЧАПЛІН взяв участь у IV Міжнародному форумі «Міграція в Росії: співробітництво та безпека», проведеному Федерацією мігрантів Росії та Громадською палатою Російської Федерації. У форумі взяли участь представники державних відомств, релігійних організацій, національних діаспор і об`єднань мігрантів.

Вітаючи учасників форуму, о. Всеволод підкреслив, що Росія переживає серйозні проблеми в сфері відносин між мігрантами та корінним населенням, причому існує тенденція перекладання цих проблем з одних плечей на інші. На думку священика, «вирішити ці проблеми ми можемо тільки разом».

«Відповідальність повинні усвідомити всі: різні державні інститути, громадські організації корінного населення, асоціації мігрантів, бізнес, який використовує працю мігрантів і релігійні громади. У кожного є своя роль і свої механізми вирішення проблем», - заявив голова Синодального відділу.

Відео дня

Виступаючий закликав до співпраці держави, суспільства, підприємців, релігійних об`єднання у справі подолання та врегулювання міжнаціональних конфліктів, а також в допомозі інтеграції мігрантів, у тому числі через вивчення ними російської мови та російської культури, вкорінених в нашій країні релігійних традицій, залучення мігрантів в життя місцевої громади, в самоврядування та політичний процес.

Патріархія.ru