Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав подумати про те, як протистояти інформаційній атаці на Церкву. Він підкреслив, що протистояння Церкви «всім цим нападкам повинно бути християнським».

«Ми всі сьогодні є свідками потужної антицерковної риторики, на жаль, що збіглася за часом з Великим постом. Ми чуємо багато нападок на Церкву, починаючи з відомого випадку в храмі Христа Спасителя, потім послідували три жахливих осквернення храмів», - сказав він сьогодні на засіданні Вищої церковної ради.

«Потім моя скромна персона піддалася інформаційним атакам. Тому мова йде, звичайно, про те, що ми сьогодні маємо справу з інформаційною стратегією проти Церкви», - пояснив Предстоятель.

Відео дня

«Ми повинні продумувати розумні відповіді, за які б нам ніколи не було соромно, відповіді, які б не уподібнювали нас наклепникам, брехунам, хулителям імені Божого, а ясно свідчили про нашу тверду, вдумливу, християнську позицію і непохитну принциповість», - заявив він .

Патріарх Кирил подякував усім тих, хто сьогодні - «а таких дуже багато - встав на захист Церкви, її святинь, доброго імені священнослужителів».

«Саме на таких людях, які не виявилися байдужими, сьогодні ми й повинні будувати в тому числі і нашу взаємодію із засобами масової інформації. Мене до глибини душі зворушує чесність, мужність позиції тих, хто гідно відстоює інтереси РПЦ в цей нелегкий час», - додав він.

Православіє і світ