Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вважає, що суспільство сьогодні потребує позитивної інформації та хороших новин, в тому числі церковних.

На думку Патріарха, логіка подачі новин будується від супротивного: навіть на шанованих каналах спочатку пропонують глядачам негативну інформацію. Він вважає, що за логікою такої подачі новин «стоять комерційні інтереси: найчастіше платять за те, що збуджує ці негативні почуття, страхи».

Таким чином, Предстоятель навів приклад того, «як не треба Церкві чинити». «Ми повинні ясно усвідомити, що слово Церкви - це слово примирення», - нагадав патріарх Кирил, виступаючи на засіданні Вищої церковної ради.

Відео дня

Він вказав на те, що найчастіше сьогодні Церква реагує на конфліктні ситуації і висловив переконання в тому, що «слово Церкви, навіть в центрі конфлікту, має нести силу примирення, воно ніяк не повинно ототожнюватися, асоціюватися у свідомості людей з агресивністю, жорсткістю, поривати з головною місією Церкви в будь-якій конфліктній ситуації - нести свідчення про мир Христовий».

Патріарх Кирил також закликав Церкву у своїй інформаційній політиці дотримуватися «почуття міри, такту, культури подачі матеріалу».

Православіє і світ