За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира паломницька група Української Православної Церкви на чолі із секретарем Предстоятеля УПЦ архієпископом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром відвідала грецький острів Корфу.

До складу делегації увійшли голова Синодального відділу УПЦ з благодійності та соціального служіння архідиякон Сергій КОСОВСЬКИЙ, директор паломницького центру при ВЗЦС УПЦ Володимир ТЕЛІЖЕНКО, народні депутати України, клірики й миряни Української Православної Церкви, повідомляє Оrthodox.ua.

30 паломники прибули на о. Корфу, де ввечері були присутні на службі Акафісту Божої Матері у храмі на честь Святителя Спиридона Триміфунтського, яку звершував митрополит Керкірський, Паксоський і Діапонтійських островів Нектарій. Після богослужіння делегація вклонилася мощам святителя Спиридона Триміфунтського та мала зустріч із митрополитом Нектарієм.

Відео дня

31 березня, з благословення Високопреосвященнішого митрополита Нектарія, архієпископ Олександр звершив Божественну літургію слов’янською мовою у храмі святителя Спиридона Триміфунтського. За літургією співали вихованці КДАіС під керівництвом регента академічного хору ігумена Романа (ПІДЛУБНЯКА). Після богослужіння було відправлено молебень біля мощей святого та піднесено сугубі молитви за здоров’я Блаженнішого Митрополита Володимира.

Після цього гості з України мали офіційну зустріч із владикою Нектарієм. У бесіді митрополит зазначив, що з особливою радістю згадує своє перебування в Україні під час привезення чесної десниці святителя Спиридона Триміфунтського та передав Блаженнішому Владиці слова привітання та побажання духовних і тілесних сил. Того самого дня паломники відвідали монастир Божої Матері «Палеокастріца», де піднесли молитви перед чудотворною іконою Божої Матері.

1 квітня митрополит Керкірський, Паксоський та Діапонтійських островів Нектарій у співслужінні архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра звершив Божественну літургію у храмі на честь ікони Божої Матері “Панагія Іноземців” міста Керкіра. Після богослужіння митрополит Нектарій привітав українських парламентарів та членів делегації, що були присутні за богослужінням.