Патріарх Московський і всієї Русі Кирил здійснить влітку візит до Польщі. Це буде перший в історії візит Предстоятеля РПЦ в цю католицьку країну. Поїздка планується в 20-х числа серпня.

Передбачаються зустрічі з главою Польської православної церкви, а також з ієрархами католицької церкви. "Будуть контакти і з домінуючою, пануючої в країні Церквою, яка за останній час оновила і посилила інтерес до діалогу, до взаємодії з РПЦ", - сказав на прес-конференції голова Відділу зі взаємодії Церкви і суспільства Московського патріархату протоієрей Всеволод Чаплін.

Напередодні глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив в сеймі про те, що Польща продовжить дотримуватися політики примирення з Росією і в цьому контексті він вітає візит в країну патріарха Кирила. "Ми сподіваємося, що новий президент Росії дасть своїй країні імпульс для розвитку відповідно до очікувань суспільства. Ми незмінно будемо діяти в напрямку польсько-російського примирення, яке має отримати духовний вимір під час першого в історії, візиту до Польщі Патріарха Московського і всія Русі ", - сказав глава МЗС Польщі.

Відео дня

NEWSru.