Провідною темою V Фестивалю ЗМІ православних, що відбудеться з 7 по 12 травня 2012 року, визначено «Участь єпархіальних ЗМІ у загальноцерковних інформаційних проектах». На цьому тижні на проведення ФестЗМІ дав благословення Блаженніший Митрополит Володимир.

А з благословення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, ювілейний, п’ятий форум православних журналістів цієї весни пройде в Донецькій єпархії — після Києва, Ялти, знову Києва та Балаклави.

У програмі фестивалю — традиційно робоча частина за напрямками (преса, телебачення, радіо, інтернет), круглі столи з актуальних професійних питань, майстер-класи. Окремий день буде присвячено власне фестивальній частині, коли єпархіальні відділи та керівники православних медіапроектів представлятимуть свої досягнення, напрацювання та сміливі творчі рішення, втілені протягом минулого року.

Відео дня

Потужну паломницько-краєзнавчу програму готує для учасників V ФестЗМІ Донецька єпархія.

Заявки на участь у фестивалі та побажання щодо його проведення приймаються до 25 квітня, факсом (044 255 12 56) або електронною поштою: festzmi@gmail.com. Бланк заявки можна завантажити на сайті фестивалю.

Православіє в Україні