У Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла відбулося засідання Комісії з організації урочистих заходів з нагоди 20-ї річниці Харківського Архієрейського Собору Української Православної Церкви та 20-річчя перебування на Київській кафедрі Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, повідомляє офіційний сайт УПЦ.

З благословення Його Блаженства головні урочистості заплановано на 24-28 липня 2012 року. Серед запланованого – виставка до ювілею, створення фільму та видання фотоальбому, проведення богословської конференції, ювілейна академія у Національній опері та урочисте богослужіння у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі в день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира – Хрестителя Київської Русі та небесного покровителя Предстоятеля УПЦ. На урочистості очікується прибуття Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, православних ієрархів, духовенства та гостей з усього світу.

У дні 20-ї річниці Харківського Архієрейського Собору, 27-28 травня, ювілейні заходи планується провести у Харкові, а в день 20-річчя прибуття Блаженнішого Митрополита Володимира до Києва. 20 червня, планується проведення ювілейних заходів на рівні Київської єпархії.
 

Відео дня