Українська Православна Церква виступає проти гей-параду, який повинен відбутися в Києві. Про це заявив настоятель храму "Всіх Святих воїнів", ієрей В`ячеслав ЯКОВЕНКО під час прес-конференції, повідомляють Подробности.

"Я хочу звернутися до представників засобів масової інформації, тому що інформація дуже важлива, неоднозначна для декого, а для нас, людей віруючих, вона однозначна. Це неприпустимо в нашому суспільстві", - сказав отець В`ячеслав.

Він зачитав звернення до Київської міської ради, яке підписав єпископ Іона - глава Синодального відділу УПЦ у справах молоді.

Відео дня

"У Києві, за повідомленнями преси, з 16 по 19 травня запланований певний форум "Київ-Прайд 2012", у рамках якого готується проведення ходи статевих збоченців - гей-параду. Ми рішуче протестуємо проти проведення в столиці цього так званого" культурного заходу", "пропаганда статевих збочень, безсумнівно, завдасть непоправної шкоди психіці як молоді, так і дітей, які можуть бути свідками цієї акції, та викличе масовий протест здорової частини суспільства, яка застосує всі можливі законні засоби й технології для припинення агітації на користь моральних збочень", - вказується в документі.

Автор звернення закликає вжити всю владу для заборони проведення гей-параду та ініціювати прийняття необхідних законодавчих актів, щоб "у майбутньому не виникло й думки про те, що проведення подібних" форумів "стане реальністю".