Патріарх Московський і всієї Русі Кирил нагадав віруючим про те, що боротися зі спокусами слід молитвою й постом, а не публічними дискусіями, повідомляє sinfo-mp.ru.

За словами Предстоятеля Руської Церкви, людина, яка не живе під владою диявола, керується логікою правди, справедливості та апелює до моральних цінностей, таких як любов, патріотизм, чесність, жертовність, чистота, правда та самообмеження.

«А той, хто живе за логікою диявольською, живе в іншій системі, де все перераховане не є ніякою цінністю, а де цінністю є брехня, наклеп, злість, заздрість, ненависть, гнів. І коли ці дві реалії стикаються, то той, хто відстоює диявольську справу, діє в рамках своєї внутрішньої логіки і нерідко переконує людей більше, ніж той, хто живе й діє за логікою Божою», - зазначив патріарх, і нагадав євангельські слова, сказані Христом апостолам, про те, що диявол виганяється «тільки молитвою й постом».

Відео дня

«Молитва з`єднує нашу думку, нашу душу, наше серце з джерелом життя й дає найбільшу силу, здатну здобути перемогу над силою диявольською. А пост, обмежуючи й виховуючи наше фізичне єство, робить його несприйнятливим до дії диявольських енергій. Тільки молитва й піст - і жодних інших коштів. Тоді ми духовно, інтелектуально, фізично стаємо здоровішими тих, хто живе в полі диавольского тяжіння, перемагаємо диявола та плоди його справ», - зауважив патріарх РПЦ.