Митрополит Київський і всієї України Володимир 24 березня вперше з вересня минулого року звершив у Свято-Миколаївському храмі, що при резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Києво-Печерській лаврі, Божественну літургію.

Його Блаженству співслужили архієпископ Почаївський Володимир, архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Яготинський Серафим і єпископ ГОРОДИЦЬКИЙ Олександр.

Під час малого входу Блаженніший з нагоди 20-річчя Предстоятельського служіння Українській Православній Церкві на кафедрі Київських митрополитів та зважаючи на церковні заслуги з відродження чернечого життя — відновлення Свято-Успенської Почаївської лаври, Свято-Пантелеїмонівського монастиря м. Києва (в Феофанії), Городницького Свято-Георгіївського ставропігійного чоловічого монастиря — возвів у сан митрополита архієпископа Володимира, у сан архієпископа — єпископів Серафима та Олександра.

Відео дня

Також за богослужінням Предстоятель УПЦ висвятив у сан священика, з врученням жовтого наперсного хреста, співробітника Паломницького центру при Відділі зовнішніх церковних зв’язків УПЦ диякона Сергія БЕРЕЖНОГО.

Того ж дня Блаженніший митрополит Володимир прийняв у своїй резиденції представників міжнародної мережі православних скаутів «Десмос», повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Патріархія.ru