Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вважає, що інформаційна політика Руської православної церкви повинна полягати не в її реакції на висловлювання блогерів, а в донесенні до суспільства інформації про "практичні справи" Церкви, повідомляє РИА Новости.

"Ми зараз замислюємося про те, що, можливо, не зовсім правильно будується церковна інформаційна політика. Так багато викликів, так багато того, на що потрібно реагувати, що в основному наша інформаційна енергія йде на цю реакцію. Я не впевнений, що це правильно. У першу чергу ми повинні пропонувати суспільству позитивну інформацію про те, що ми робимо, - про наші думки, про наші справи - особливо про наші справи", - сказав патріарх Кирил в п`ятницю на третьому засіданні Координаційного комітету з підтримки соціальних, освітніх, інформаційних, культурних та інших ініціатив під егідою РПЦ.

Він зазначив, що уважно стежить за інформацією на офіційних сайтах Московського патріархату та вважає, що на них представлено мало інформації про значущі ініціативи РПЦ і православної громадськості, зокрема, про діяльність Координаційного комітету.

Відео дня

"І виходить так, що ми мовчимо, що народ нічого не знає, але досить якомусь блогеру запустити будь-яку качку, як всі починають з ентузіазмом це обговорювати. А може, обговорювати слід практичні справи, якими займаються Церква й суспільство?", - заявив патріарх Кирил.

Предстоятель РПЦ зазначив, що сьогоднішня православна громадськість "дуже активна у своїй масі", про що, зокрема, свідчать "десятки тисяч палких слів в блогах", які ведуть віруючі - як миряни, так і духовенство.

"Ніяк не применшую важливість і необхідність глибоких, серйозних дискусій у православному середовищі, але хочу кожному їх учаснику нагадати, що саме до нього звернені слова Спасителя "по плодах їх пізнаєте їх". По плодах, а не по розмовах і тим більше не по анекдотах, не по балачках, не за бажанням здатися сильним, розумним, переконливим", - зазначив патріарх Кирил.

Він висловив надію на те, що "православна інтернет-спільнота сприйме цю велику заповідь Божу "по плодах їх пізнаєте їх", і інтернет-простір "очиститься від усього цього лушпиння, яке сьогодні надриває моральні почуття дуже багатьох людей".