Голова Синодального інформаційного відділу Володимир ЛЕЙГОДА вважає, що єпархіям Руської Православної Церкви потрібно діяти спільно, що неможливо без своєчасного обміну інформацією та повноцінного діалогу, повідомляє sinfo-mp.ru.

«Збільшується число митрополій та єпархій, розвивається діяльність їх прес-служб. І в умовах мінливого світу, який закидає нові виклики, у тому числі й інформаційні, необхідна скоординованість дій. Ми повинні бути єдині, знати, що коїться в духовному житті різних куточків Росії, ближнього та далекого зарубіжжя, спілкуватися й обмінюватися думками», - заявив представник Московського Патріархату у вівторок.

На думку голови СІНФВ, досягненню даної мети має сприяти спецпроект «Літопис єпархіального життя» (eparchia.patriarchia.ru), який почав діяти на офіційному сайті Московського Патріархату (www.patriarchia.ru).

Відео дня

Центральну частину «Літопису» займає новинна стрічка, що відображає основні події єпархій РПЦ. Новини також категоризовані за географічною ознакою (наприклад, можна подивитися тексти, присвячені найбільш актуальним православним заходам в Москві, в Росії, в Україні, в зарубіжній Європі, в Америці та Австралії). Крім того, існує рубрикація новин по ключовим церковним темам («Помісні Церкви», «Церква та держава», «Наука й освіта» та інші).

«Недаремно питання створення субсайта, присвяченого церковному життю в регіонах Росії та за кордоном, обговорювалося на Вищій Церковній Раді», - сказав В.ЛЕЙГОДА.