Більше 100 000 примірників Євангелія будуть роздані всім бажаючим в православних храмах і монастирях Москви й Підмосков`я у Велику суботу 14 квітня, повідомляєсайт благодійної просвітницької акції «Великодня звістка».

Мільйони людей в Росії приходять у Велику суботу в храми, щоб за традицією освятити паски та яйця. В цей день багато з тих, хто буває в храмі рідко, можуть безкоштовно отримати з рук добровольців Євангеліє - головну книгу Православної Церкви, в якій благовіститься про Божество Господа нашого Ісуса Христа.

Цього року охочі зможуть отримати Євангеліє з коментарями відомого московського клірика, ведучого телепрограми «Православна енциклопедія» на каналі «ТВ Центр» протоієрея Алексія УМІНСЬКОГО. Електронну версію видання можна безкоштовно завантажити на сайті акції.

Відео дня

Організаторами акції є: Синодальний інформаційний відділ, Видавнича Рада Руської Православної Церкви, Місіонерська комісія при Єпархіальній раді Москви, Місіонерський відділ Московської єпархії, видавництво «Нікея».

Акція з роздачі Євангелія «Великодня вість» проводиться другий рік поспіль. У 2011 році в Велику суботу було роздано близько 12 000 примірників.

Патриархия.ru