Патріарх Московський і всієї Русі Кирил висловив співчуття членам Священного cинода Коптської церкви у зв`язку з кончиною її предстоятеля, Папи і патріарха Шенуди Третього, говориться в повідомленні на сайті Московського патріархату.

Шенуда Третій користувався авторитетом не тільки в християнській громаді, а й серед мусульман завдяки своєму прагненню до національної єдності і міжрелігійного діалогу.

"Весь християнський світ зазнав втрати  видатного богослова і натхненного проповідника. Заслуги покійного першоієрарха як перед Коптською церквою, так і перед усім християнським світом воістину можна назвати великими", - говориться в тексті співчуття патріарха Кирила.

Відео дня

Предстоятель Російської православної церкви зазначив, що невтомні труди по творенню церковного життя коптської діаспори, боротьба за права християнської меншини в Єгипті, прагнення до взаєморозуміння з іншими християнськими Церквами та численні богословські праці й проповіді здобули покійному предстоятелю Коптської церкви заслужений авторитет у всьому світі.

Патріарх Кирил підкреслив, що РПЦ підтримує єгипетських християн, які "систематично піддаються переслідуванням", і буде продовжувати співпрацю з Коптської церквою "заради досягнення миру та справедливості на Близькому Сході й у всьому світі".

РИА Новости