17 березня 2012 року Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира відвідали у лікарні постійні члени Священного Синоду Української Православної Церкви — Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Донецький і Маріупольский Іларіон, митрополит Чернівецький и Буковинський Онуфрій.

Під час бесіди ієрархи проінформували Блаженнішого митрополита Володимира про стан справ в Українській Православній Церкві. Блаженніший владика цікавився питаннями життя єпархій, богослужбової та просвітницької діяльності парафій.

Предстоятель Української Православної Церкви благословив відзначити церковними нагородами до дня Святої Пасхи деяких кліриків за сумлінну працю на ниві церковного служіння. Він також зазначив, що, незважаючи на спроби певних сил розхитати церковний корабель, милістю Божою Українська Православна Церква продовжує виконувати свою місію в мирі, єдності та злагоді, а управління нею здійснюється в рамках Статуту Української Православної Церкви.

Відео дня

Поспілкувавшись з предстоятелем, члени Синоду побажали Його Блаженству якнайшвидшого одужання, щоб у світле свято Воскресіння Христового Блаженніший владика, як і завжди, звершив урочисте богослужіння в Києво-Печерській лаврі.

У зустрічі взяв участь секретар Блаженнішого митрополита Володимира архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Патріархія.ru