Глава cінодального інформаційного відділу Московського патріархату Володимир ЛЕЙГОДА заявив, що керівництво Руської православної церкви не розпоряджалося про збір підписів у храмах під вимогою встановити всіх співучасників "панк-молебню", влаштованого учасницями групи Pussy Riot в Храмі Христа Спасителя 21 лютого. При цьому він не виключив, що в окремих храмах збір підписів відбувався.

Деякі ЗМІ в неділю повідомили про збір у ряді храмів РПЦ підписів під зверненням на ім`я генпрокурора Юрія ЧАЙКИ та прокурора Москви Сергія КУДЕНЕЄВА з проханням залучити всіх, хто причетний до організації та проведення "панк-молебню" в храмі Христа Спасителя до кримінальної відповідальності за 282 - ю статтею (розпалювання ворожнечі та ненависті за релігійною ознакою). Звернення нібито було зачитано після основної служби та надійшло з патріархії.

ЛЕЙГОДА заявляв, що РПЦ не має наміру впливати на хід слідства у справі Pussy Riot, але не виключив, що Церква може клопотати про пом`якшення вироку дівчатам, якщо він буде суворий.

Відео дня

Подробности