З благословення Святійшого Патріарха Сербського Іринея в суботу у всіх храмах Сербської православної церкви (СПЦ) відбувалося молитовне поминання жертв погрому сербських святинь і сербського населення в Косівському краї, що стався в 2004 році, повідомляє Патріархія.ru.

У храмі святих первоверховних апостолів Петра і Павла на Яузі - подвір`ї Сербської православної церкви в Москві - Божественну літургію та панахиду очолив представник Патріарха Сербського при Патріарху Московському і всієї Русі єпископ Моравицький Антоній. Його Преосвященству співслужили заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату протоієрей Микола БАЛАШОВ і представник православної церкви Чеських земель і Словаччини при Московському Патріаршому престолі протоієрей Олексій ЮЩЕНКО, клірики подвір`я.

У храмі молилися представники сербської діаспори в російській столиці, сербські дипломати, парафіяни Подвір`я. Присутні в храмі молитовно пом`янули покійних рабів Божих, «на Косові від злих супостат невинно убієнних і мученицьки смерть прийнявших».

Відео дня

У слові перед початком панахиди єпископ Моравицький Антоній висловив глибоку подяку РПЦ та її предстоятелю Святішому Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу за всебічну підтримку, що надається православному сербському народу в дні пережитих їм історичних випробувань.