Понад 100 тисяч примірників Євангелія будуть роздані всім бажаючим в православних храмах і монастирях Москви і Підмосков`я у Велику суботу, яка випадає в цьому році на 14 квітня, повідомили РІА «Новости» організатори акції.

У Велику суботу Страсного тижня християни готуються до зустрічі свята Пасхи і згадують тілесне поховання та зішестя Христа в пекло для визволення душ померлих. Акція з роздачі Євангелія "Пасхальна звістка" проводиться другий рік поспіль. У 2011 році в Велику суботу було роздано близько 12 000 примірників.

"Мільйони людей в Росії приходять на Велику суботу в храми, щоб за традицією освятити паски та яйця. В цей день багато з тих, хто буває в храмі рідко, можуть безкоштовно отримати з рук добровольців Євангеліє - головну християнську книгу, книгу одкровення Божого", - йдеться в повідомленні організаторів.

Відео дня

Акція організована Синодальним інформаційним відділом Руської православної церкви, Видавничою радою РПЦ, Місіонерської комісією при Єпархіальній раді Москви, Місіонерським відділом Московської єпархії та видавництвом "Нікея".

За євангельською розповіддю, тіло Ісуса, який прийняв хресну смерть в спокутування людських гріхів, було знято з Хреста ввечері в Страсну п`ятницю з дозволу римського правителя Понтія Пілата. Тіло Христа було поховано в печері, яка знаходилася в саду недалеко від місця розп`яття. За переказами, у Велику суботу, перебуваючи тілом у гробі, душею Своєю Спаситель зійшов в пекло. Там, очікуючи Його пришестя, були душі всіх померлих, в тому числі і старозавітних праведників. Своїми Хресними стражданнями Ісус Христос звільнив душі праведних і у Велику суботу вивівши їх з пекла.