Патріарх Московський і всієї Русі Кирил закликав усіх членів Церкви залишити політичні та інші розбіжності і прагнути до однодумності. Про це повідомляє Синодальний інформаційний відділ Московського Патріархату.

«Сьогодні хвилі житейського моря б`ють сильно, іноді з величезною небезпекою для людського життя. А тому в наш час, як, можливо, ніколи, всі ті, хто перебуває в кораблі Церкви, мають бути однодумцями», - сказав Патріарх Кирил в своїй проповіді в Храмі Христа Спасителя.

«Хоча метушня світу цього, хоча зваблювання віку цього, впливаючи на свідомість і серце віруючих людей, прагнуть їх розділити, у тому числі за політичними уподобаннями, по відношенню до історії, до різного роду філософським і історіософським системам, ми повинні, усвідомлюючи себе єдиною Божої командою на кораблі Церкви, протистояти цим розподілам», - додав він.

Відео дня

Предстоятель Руської Церкви підкреслив, що віруючі будуть здатні діяти спільно лише доти, поки в Церкві зберігається розуміння єдності як найбільшої цінності.

«Бог веде кожного з нас своїм шляхом. Він пропонує нам різні випробування, Він проводить нас через різні життєві обставини, коли кожен повинен визначити своє ставлення до Бога і до цих обставин. Ми називаємо судом Божим те, що станеться з нами після закінчення земного поприща», - зауважив патріарх.

«Але в якомусь сенсі кожен крок нашого життя є таким судом, тому що ми або діємо за волею Божою, за Божим законом, або порушуємо його», - додав патріарх.

За словами Патріарха Кирила, служіння Патріарха є в першу чергу служіння церковній єдності, і він вдячний архіпастирям, духовенству, чернецтву і всім віруючим людям за підтримку в своєму служінні.

«Я дякую вам усім і у вашій особі всій Церкві за те, що ми разом пливемо в одному Богом створеному кораблі, утворюючи якусь єдину команду, яка має бути особливо згуртованою, дружньою, однодумною в той час, коли корабель потрапляє в шторм», - підсумував Патріарх Кирил.