У Севастополі на території міської лікарні № 1 буде споруджено храм Святителя Луки Кримського.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив журналістам перший заступник голови Севастопольської міськдержадміністрації Сергій САВЕНКОВ після ухвалення міськрадою запропонованого адміністрацією рішення про надання згоди Православній громаді в ім`я Святителя Луки Кримського на розробку проекту землеустрою з відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,051 гектара. «Майбутній храм буде споруджено на території міської лікарні № 1, де сьогодні ведеться будівництво багатоповерхового нового лікарняного корпусу, і сприятиме швидкому лікуванню севастопольців, більшість яких віруючі», - сказав С.САВЕНКОВ.

Згідно з твердженням першого заступника глави МДА, «з метою швидкої реалізації планів будівництва храму, Православній громаді в ім`я Святителя Луки Кримського буде надано усіляку допомогу. «Адміністрація має намір - і практика така вже є - з метою швидкого будівництва храму максимально залучити бізнес», - пообіцяв С.САВЕНКОВ.

Відео дня

Раніше він заявив, що міськадміністрацією узгоджені матеріали Релігійної громади пророка Божого Іллі з відведення земельної ділянки площею 0,8 га, для будівництва храму пророка Іллі в селі Верхньосадове. Узгоджені також матеріали Української православної церкви з відведення земельної ділянки площею 0,25 га для будівництва храму в ім`я преподобного Віталія Олександрійського з парафіяльним комплексом. Крім того, як повідомив С.САВЕНКОВ, узгоджено також робочий проект будівництва Храму в ім`я святого Дмитра Солунського на Камишовому шосе, а також проект будівництва Синагоги єврейської релігійної громади «Хабад» на площі Повсталих.

«Вирішується також питання виділення земельної ділянки під будівництво храму святого Гурія і сповідника Романа. Завершується відновлення храму семи Херсонеських священомучеників у Херсонесі», - відзначив С.САВЕНКОВ.