Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Володимир висловив подяку віруючим за молитви про його одужання, та пояснив ситуацію міжцерковних взаємин в Україні. Про це він повідомив в інтерв`ю телеканалу "Ера".

"Церква допомагає всім та хоче, щоб усі прийшли до істини, але лишається питання, яке нас розділяє. З так званою Українською Православною Церквою (Київського Патріархату), відносини дуже загострилися, через те, що стався розрив. Не хотілося б заглиблюватись у політичні подробиці, але політика не може бути далекою від нас - ми повинні її розуміти", - пояснив митрополит Володимир.

Митрополит також розповів, що УПЦ кілька раз намагалися влаштувати зустріч з УПЦ (КП), з метою "наблизити час взаєморозуміння", проте ці зустрічі не мали ефективного результату.

Відео дня

"Будемо сподіватись, що в прийдешні часи єдиновірних та єдинокровних народ зрозуміє сутність Церкви до кінця, її мету та завдання на цій грішній землі", - зазначив митрополит Володимир.

На запитання: чому сьогодні так часто друзі зраджують - не лише у світських, але й у церковних колах, митрополит відповів, що "це - природа гріха, який тяжіє над світом і з яким кожному християнину необхідно боротися".

Тому що Христос говорив: «Всі кажуть, що люблять Мене чи один одного, насправді діла їх зовсім протилежні цьому твердженню», - зазначив митрополит Володимир.

Український тиждень