Віце-прем`єр з гуманітарних питань - міністр охорони здоров`я Раїса Богатирьова відвідала в лікарні предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) митрополита Київського і всієї України Володимира.

Про це повідомили в МОЗ. "Відбулася щира, конструктивна розмова. В центрі уваги були проблеми пошуку шляхів виходу з духовної кризи, подолання бідності, розвитку діалогу між державою і релігійними конфесіями, збереження православних традицій в українському суспільстві", - зазначили в МОЗ.

Віце-прем`єр висловила переконання, що саме зараз особливого значення набуває нова гуманітарна політика, що забезпечує загальнонаціональний діалог, порозуміння і сприяє глибоким перетворенням в Україні.

Відео дня

Богатирьова з турботою поставилася до стану здоров`я предстоятеля, побажала йому якнайшвидшого одужання.

У відповідь митрополит Володимир привітав Богатирьову з призначенням на посаду, побажав успіхів в роботі і зазначив, що Українська православна церква готова до широкого гуманітарного діалогу, і візьме участь у запропонованому заході. Він висловив сподівання, що такі заходи сприятимуть зміцненню соборності, досягненню згоди і взаєморозуміння в суспільстві.

"Такі зустрічі і такі розмови - дійсно джерело мудрості та духовності. Нам всім необхідно навчитися чути і розуміти людей, які є безумовним моральним авторитетом в нашому суспільстві", - зазначила Богатирьова після розмови з предстоятелем УПЦ.

Нагадаємо, 14 лютого Президент Віктор Янукович звільнив Раїсу Богатирьову з посади секретаря РНБО, призначивши замість неї Клюєва. Богатирьова ж була призначена на посаду віце-прем`єра з гуманітарних питань - міністра охорони здоров`я.

Корреспондент