«Церквою керую я! Я тримаю зв’язок із вірними, служу, скільки можу і де тільки можу, як глава Української Православної Церкви», - заявив предстоятель УПЦ Митрополит Володимир. Про це повідомляє газета "День".

Така безапеляційна заява Блаженнійшого викликала запитання про те, чи підписував він рішення про виведення із членів Синоду єпископів свого секретаря, архієпископа Олександра (Драбинка). На це Митрополит відповів, що його не було на засіданні, тому що був у лікарні.

«Рішення ухвалено. Можна звертатися до Церковного Суду УПЦ і РПЦ. Але так сталося, це справа нашої Церкви. Звичайно, я маю вплив, і з моєю думкою рахуються інші члени Синоду. Але і я рахуюсь із їхньою думкою, — сказав митрополит Володимир. — Щодо мене особисто — я цій людині (мається на увазі архієпископ Олександр. — Ред.) дуже зобов’язаний. Ми довгі роки працюємо разом. Він здібний, трудолюбивий. Молодий, то, можливо, були помилки. Так це діло поправиме».

Відео дня

Також Митрополит пояснив свою позицію стосовно питання автономії УПЦ: «…чому не стоїть питання, щоб Церква була повністю самостійною? Ми знаємо, що за цим стоїть новий розділ, нова ненависть. Це особливо страшно. Це може призвести до релігійних протиріч і навіть конфліктних ситуацій.Церкві дана можливість примиряти, врозумляти, наставляти. Це дуже прикро, що є духовенства, які сповідують одного Христа, одну Церкву, одну віру і не можуть досягнути взаєморозуміння, яке повинно бути».

День