3 березня були затримані поліцією учасниці панк-феміністкою групи, які 21 лютого «виступили» на солеї храму Христа Спасителя з номером, що містить образи на адресу патріарха, кліриків Руської Православної Церкви та В.ПУТІНА. Багато віруючих оцінили витівку як блюзнірство. Самі дівчата назвали свій виступ «панк-молебнем».

Голова відділу із взаємин Церкви й суспільства Руської Православної Церкви протоієрей Всеволод Чаплін прокоментував інцидент:

Саме їхнє затримання допоможе винищити ілюзію безкарності. І тепер скоєний злочин (а я впевнений, що це саме злочин) повинно бути викрита і засуджено на рівні рішення судової влади. Сподіваюся, що правоохоронці і суспільство усвідомлюють величезну небезпеку цього злочину, що розділяє людей і провокуючого їх на жорсткі дії у відповідь, здатне зруйнувати громадянський мир, зіштовхнути один з одним величезна кількість людей.

Відео дня

Саме ж покарання може бути досить м`яким. Можна на перший раз проявити милосердя. Не думаю, що досягне виховної мети тюремне ув`язнення, а от суспільно-корисні роботи - цілком, та й умовне покарання, і серйозний штраф теж.

Думаю, що учасницям групи було б непогано зробити якісь добрі справи для храмів, для ближніх, для суспільства в цілому, причому добре б, якби вони це зробили не з примусу, а самі. Найголовніше: суспільство має допомогти їм змінитися. А змінитися вони повинні, і покаяння повинно бути діяльним - без цього для них закриті двері і вічного життя, і щасливого життя тут, на землі.

Рravmir.ru